Матеріали для виготовлення м'яких меблів

03.12.2015

Сучасні меблеві магазини представляють настільки різноманітний асортимент диванів, крісел, м'яких куточків, пуфів та інших товарів для дому, що іноді доводиться досить складно орієнтуватися при виборі. Покупницька характеристика властивостей м'яких меблів визначається тими матеріалами, з яких вони виготовлені.Материалы для изготовления мягкой мебели

Для виготовлення основи меблів з м'якими елементами сучасними виробниками застосовується ДСП, ДВП, деревина різного походження переважно сосна або фанера. Від того, який тип матеріалу обраний, багато в чому залежить якість майбутніх меблів і, відповідно, її ціна. Сучасна меблева індустрія пропонує також м'які меблі полегшених варіантів, що мають металеву зварену основу.

Для надання майбутнього крісла або дивана необхідної пружності застосовують різного виду пружини, шнури з гумової основи, полотнища тканин, резинотканевые смужки. Найбільш ефективними у плані довговічності вважається поєднання пружин із багатошаровим настилом із синтетичних матеріалів.

Як компонент, за допомогою якого формуються м'які частини меблів, використовують переважно синтетику, наприклад, - поролон або пінополіуретан. Найбільш оптимальним варіантом у цьому випадку все ж таки вважається пінорезина, яку випускають для меблевого виробництва у вигляді вже готових елементів. На відміну від двох попередніх матеріалів вона більш комфортна при експлуатації, оскільки не піддається деформації. Для дорогих моделей м'яких меблів виробники використовують натуральний вулканізований каучук, який через свою еластичність може зазнавати великих навантажень, а також надзвичайно комфортний у плані гігієни.

Материалы для изготовления мягкой мебели

Перед оббивкою меблів на її м'які частини накладаються матеріали, що можуть бути натурального та синтетичного походження. З натуральних виробники використовують пух і пір'я птахів, шерсть, кінський волос. За всієї натуральності цей настил не вважається ефективним, оскільки такі матеріали не дуже практичні при використанні. Останнім часом м'які меблі виготовляють із застосуванням синтетичних волокон, наприклад – синтепону, періотеку, холлофайберу. До їх переваг можна віднести відсутність накопичення пилових кліщів та комфортну експлуатацію в плані формостійкості.

Щодо оббивних тканин, то тут вибір достатній для кожного споживача. У меблевому виробництві використовуються синтетичні, натуральні тканини, а також змішаного типу, від чого зрештою залежить термін експлуатації меблів та її вартість. Серед найпоширеніших оббивних матеріалів відомі велюр, вініл, капрон, лавсан. Більш дорогі моделі можуть бути обтягнуті шкірою – натуральною чи штучною.

Ми з радістю зробимо складання або ремонт м'яких меблів вдома, телефонуйте нам і Ви обов'язково будете задоволені!


ДЗВОНІТЬ ПРЯМО ЗАРАЗ!

(044) 227-69-21 или (093) 529-25-99

Комментарі

Пока нет комментариев

Написати комментарі



>