МДФ та його особливості у меблевому виробництві

26.10.2015

МДФ и его особенности в мебельном производствеДрібнодисперсні фракції, скорочено МДФ, це нове покоління всім відомого ДСП. Але в МДФ деревна стружка розмелена до мікронних розмірів і в такому вигляді піддається гарячому пресуванню. Протягом цього процесу з деревини виділяється полімер, що входить до її натурального складу, його назва лігнін.

Одночасно він є сполучною субстанцією для дрібних частинок. Це забезпечує високу екологічну безпеку МДФ, він практично не містить небезпечних смол, наприклад, формальдегідних, ніж страждає на ДСП.

Крім екологічних виграшів дрібні порошкоподібні фракції утворюють гомогенну структуру, що робить матеріал більш щільним, міцним, легше оброблюваним, а площини плити відрізняються рівністю та гладкістю. Майстри без проблем фрезерують їх, шліфують, виготовляють різноманітні форми та розписують візерунками.

Плита МДФ не боїться вологи, плісняви та інших грибків, добре пручається запаленню і протистоїть механічним впливам. Як і в багатьох промислових областях, найбільше виробництво МДФ у Китаї.

МДФ та покриття

На виготовлену плиту обов'язково наносять покриття. Ця технологічна операція дозволяє краще захистити матеріал, продовжити його термін служби, вона значно підвищує функціональність плит. Покриття класифікуються на три різновиди:

  • лакофарбові;
  • декоруючі плівкові;
  • тонкі платівки із природного дерева (шпонові).


Якщо перші два класи покриттів створюють фантастичну гаму кольорів і відтінків, то шпонове покриття забезпечує вишукану шляхетність меблів, вона стає подібною виробам з цільного дерева. Перевершить їх за міцністю та опірністю згубним впливам.

Меблеве виробництво із МДФ

Мебельное производство из МДФМатеріал з дрібнодисперсних фракцій набув міцних позицій і завоював хорошу частку меблевого ринку в Європі, Китаї, США та Канаді. Спочатку матеріал використовувався у виробництві фасадів для корпусів меблів. З нього виготовляли спинки ліжок, стільниці. Широко став застосовуватися для аксесуарів та другорядних деталей меблів.

Удосконалення та здешевлення технологій отримання матеріалу дозволило ширше застосовувати його і для самих корпусів. На сьогоднішній день ціна виробу з МДФ приблизно на 100% перевищує вартість аналогічної продукції з ДСП. Але зростання популярності меблів з матеріалу МДФ зростає через його ексклюзивні екологічні якості.

Наші фахівці працюють з усіма видами матеріалів, виготовимо та зберемо будь-які меблі, швидко та найголовніше якісно!

Комментарі

Пока нет комментариев

Написати комментарі



>