Навіска меблевих виробів на гіпсокартонну стіну

18.10.2015

Вішаємо правильно елементи меблів та декору на гіпсокартонну стіну

Навеска мебельных изделий на гипсокартонную стенуЯкщо спитати, який матеріал найчастіше використовують при капітальному ремонті квартир, то відповідь у більшості випадків буде – гіпсокартон. Це унікальний будівельний матеріал, він застосовується як для стель, так і для стін. З його допомогою можна кардинально змінити приміщення, розділити одну кімнату, перетворивши її на дві або розділити її на функціональні зони, облаштувати ніші, вирівняти стіни, стелі або просто створити химерну форму вхід. Все залежить від можливостей та фантазії господаря.

Разом з тим, гіпсокартон – досить крихкий матеріал. Його дуже легко пошкодити, зіпсувати або привести в непридатність. Тому вішати на таку стіну улюблену полицю краще, попередньо все розрахувавши і добре все продумавши.

Отже, для того, щоб повісити полицю, необхідно попередньо запастися інструментами:

  • Шуруповерт або дриль, свердло діаметром 8-10 мм;
  • Молоток;
  • Набір викруток;
  • Рівень;
  • Олівець чи маркер;
  • Вимірювальні інструменти, наприклад: лінійка, рулетка;
  • Плоскогубці;
  • Дюбелі для гіпсокартону (молі, анкера, вертушки, шурупи під дюбеля).

крутишміль пластиковаміль металева

Важливими вимірами є відступ кріплення від краю полиці, а також відстань між ними. Виміри виконуються за допомогою рулетки. Після того, як всі необхідні розміри з'ясовані, розмітка зроблена, рівень виставлений, ще раз перевірте все і можна приступити до свердловки.

Отвори в тих місцях, які були попередньо розмічені, робляться з використанням шуруповерта. У них по черзі вставляється дюбель, злегка пристукується молотком, щоб капелюшок та зубці втопилися у гіпсокортон. Попередньо сам дюбельний гачок необхідно витягнути, а як тільки всі заходи будуть завершені - вставити назад.

Розміщувати на крихких стінах із гіпсокартону доведеться не лише легку полицю. Інтер'єр вимагає багатьох речей, наприклад, дзеркало або гардину, меблеву тумбу або полицю, і їх також доведеться кріпити на поверхню. У цьому випадку слід враховувати вагу виробу. Наприклад, якщо необхідно повісити дзеркало, то тут необхідно орієнтуватися на його розміри. Маленьке – приклеїти на двосторонній скотч або на рідкі цвяхи, з великим дзеркалом доведеться повозитись, використовуючи спеціальне кріплення у вигляді металевих молів, а також рейки та гачки.

Навеска мебельных изделий на гипсокартонную стену

А ось, щоб повісити гардину чи меблеву тумбу, доведеться використати анкери. У дюбелях для гіпсокартону, є один важливий момент, затягуйте кріплення без надмірних зусиль, даний матеріал тендітний і кріплення просто покрутитися, в результаті доведеться все переробляти. Тільки так повішений виріб радуватиме своїх господарів не один рік. Втім, у будь-якому випадку, вага та розміри виробу мають важливе значення. Тяжкий і громіздкий предмет інтер'єру потрібно вішати з усіма обережностями. Найкраще, коли місця для таких випадків передбачені заздалегідь та додатково укріплені. Інакше ймовірність того, що стіна рано чи пізно виявиться зіпсованою, досить велика.

Якщо у вас немає можливості або немає бажання займатися цими питаннями, тоді звертайтеся до наших фахівців, вони все зроблять за правилами і без зайвого клопоту!

Комментарі

Пока нет комментариев

Написати комментарі



>