Процес складання шафи купе

02.09.2016

Шафи-купе мають цінні властивості. Завдяки подібній конфігурації відбувається значна економія простору приміщення: двері шафи-купе переміщуються в одній площині. Тому такі меблі особливо часто встановлюються в невеликих приміщеннях. Крім цього, шафи-купе функціональні і при дбайливій експлуатації мають тривалий термін служби.

Послідовність збирання:

1. Спочатку визначається місце встановлення шафи. Як правило, він розміщується в кутку кімнати або у відповідному розмірі ніші, якщо вона в приміщенні є.

2. Після цього треба зробити виміри по горизонталі і вертикалі.

3. Потім монтується каркас шафи, встановлюються вертикальні стійки, дно та дах. Вони закріплюються за допомогою конфірматів і мініфікмів, або спеціальних кріпильних елементів, що поставляються в комплекті з шафою. На бічній панелі, розташованій з боків з майбутніми горизонтальними полицями, і вертикальній стійці розмічуються місця кріплень під полиці. Головне, щоб вони були розташовані строго на одному рівні по вертикалі та горизонталі. У цих місцях акуратно просвердлюються отвори, у яких встановлюється кріпильні елементи, куди кріпляться полиці. У багатьох випадках відповідні отвори вже просвердлені на фабриці, що значно полегшує завдання, треба лише уважно дивитися креслення та робити все по порядку. Заключний етап складання корпусу шафи купе, це встановлення задньої стінки (ДВП), тут головне щоб діагоналі шафи були рівні, прибиваєте задню стінки на цвяхи або шурупи, і двері купе будуть їздити без перекосів.

4. Завершальний етап процесу складання шафи-купе – встановлення дверей. Спочатку внизу та вгорі конструкції встановлюються напрямні, якими ці двері будуть переміщатися. Не рекомендується стягувати ролики надто щільно, інакше вони не зможуть плавно рухатися. Двері послідовно вставляють у нижню і верхню напрямні. Для її тихого та плавного відкривання та закривання бока розсувного полотна можна обклеїти ворсом. Після закріплення фурнітури перевіряється плавність ходу дверей. Якщо необхідно, проводиться налаштування кута та висоти її розташування для ліквідації перекосів.

Етапи складання шафи купе:

  1. замір шафи купе по горизонталі та вертикалі;
  2. встановлення каркасу шафи купе;
  3. встановлення полиць та задньої стінки;
  4. встановлення та складання висувних ящиків;
  5. встановлення дверей шафи купе.

Якщо вам потрібне складання шафи-купе, звертайтесь до нашої компанії. Наші майстри мають великий досвід монтажу цих конструкцій, вони виконають роботу швидко, акуратно та якісно, при цьому недорого.

Замовляючи наші послуги, ви суттєво продовжите експлуатаційний термін ваших меблів!

Комментарі

Пока нет комментариев

Написати комментарі



>