Складання тумби з мийкою для кухні

09.11.2015

Після виготовлення кухні на замовлення у замовника не виникає питань щодо встановлення тих чи інших елементів єдиного інтер'єру. Виробник сам зробить все згідно з затвердженим проектом і збере все як треба. Але як бути, якщо ви придбали окремо тумбу та мийку? Адже треба якось поєднати ці елементи сучасної кухні між собою. Мийка має бути врізана в стільницю, тумба повинна бути зібрана. Тож коли все підготовлено: тумба, стільниця, мийка, змішувач, сифон - можна прийматися за роботу.

Сборка кухонной тумбы с мойкойЦей процес включає сантехнічні роботи, тому необхідно підготувати відповідний інструмент, а також електродриль і шуруповерт зі свердлом по дереву, електричний лобзик з пилкою для фігурного різання. Тумба збирається згідно з кресленнями виробника, потім на неї ставиться стільниця, лицьову сторону якої готують під врізання мийки. Ретельна підготовка необхідна для того, щоб встановити мийку на зібрану тумбу якомога зручніше. Коли розмітка стільниці зроблена, переходять до розмітки під врізання миття. Її перевертають, поверхні стільниці обводять її контур по периметру. А потім, відклавши мийку убік, відступають від спочатку отриманої розмітки 5-10 мм у бік центру, і виконують нову розмітку меншого периметру. Так отримують лінію, якою буде виконуватися пропил, а всю попередню розмітку видаляють.

Сборка кухонной тумбы с мойкойУ електродриль встановлюється свердло по дереву діаметром 8-10 мм, що дещо перевищує ширину полотна електролобзика, і отвір розкривається всередині контуру розмітки в чотирьох різних місцях, для зручності врізання моєї. Для унеможливлення утворення сколів на лінію розпилу наклеюється прозорий скотч.

Потім в електролобзик встановлюється пилка, її акуратно вставляють в підготовлений отвір і розпилюють по наміченому контуру в зручному для вас напрямку. Весь отвір під мийку врізано, тепер приступаємо до наступного етапу наклейка ущільнювача та герметизація відкритих частин стільниці.

Сборка кухонной тумбы с мойкойУщільнювач миття з одного боку має клейку основу. Цією стороною його приклеюють по ранту миття з нижнього боку так, щоб при складанні ущільнювач щільно притиснувся до поверхні стільниці.

Якщо цим знехтувати, то під мийку потраплятиме вода, яка вплине на стільницю. Якщо з ущільнювачем виникнуть проблеми в процесі експлуатації, його можна замінити на безбарвний силіконовий герметик.

Место реза смазываем герметиком (силиконом), чтобы столешница была максимально защищена от воздействий воды.

Сборка кухонной тумбы с мойкойДо комплекту миття входять кріплення, яке скріплює стільницю з мийкою, для зручності монтажу змішувача, прикріпіть його до миття до її з'єднання зі стільницею.

Після закріпіть стільницю з зібраною тумбою і краї, що прилягають до стін, обробіть герметиком, а потім прикрутіть на верх плінтус з гумовим ущільнювачем. Все тепер згубний вплив води на стільницю вам не страшні, ці нескладні поради продовжать життя ваших меблів у рази.

Після закріпіть стільницю з зібраною тумбою і краї, що прилягають до стін, обробіть герметиком, а потім прикрутіть на верх плінтус з гумовим ущільнювачем. Все тепер згубний вплив води на стільницю вам не страшні, ці нескладні поради продовжать життя.

Якщо у вас немає можливості, або ви не розумієте як правильно зробити монтаж та складання мийки, телефонуйте нашим фахівцям і ми обов'язково вам допоможемо!

Комментарі

Пока нет комментариев

Написати комментарі



>